Изградба на оранжерии

Компанијата KGP GREENHOUSES гради оранжерии и работни простори ширум светот. Ние нудиме решенија прилагодени на вашите потреби, бидејќи нашиот пристап е секогаш клиентски ориентиран. Доколку е потребно, може да се изгради комплетен проект, цела структура на стакло, вклучувајќи и опремата во внатрешноста на оранжериите.

Обично клиентот е должен да донесе струја и вода во стаклена градина, гас, телефон, интернет конекција, а за се останато може да се погрижи KGP GREENHOUSES. Работите околу израмнување на теренот, ископ на канали, превоз на песок и бетон, се извршуваме на начин кој е најдобар за клиентот и проектот воопшто.

Матрејали:

Ако ви треба на стаклена градина направена од високо-квалитетни, достапни материјали и уреди, KGP GREENHOUSES ќе ги задоволат вашите потреби.

Материјалите што ги користиме за изградба на стакленици (вклучувајќи и стакло!), се потекло од Холандија, Полска, Германија и други земји на ЕУ. Ова се материјали кои се дефинирани од страна на холандски NEN стандарди за изградба на пластеници. Секој објект статички се пресметува во последната верзија на компјутерската програма "Casta Kassenbouw".


Опрема за оранжерии:

Покрај изградба на оранжерии со стакло, KGP проекти го вклучува и испорака на целосна опрема и материјали за греење на стаклената градина. Тука вклучуваме: комплетен систем на греење, котли, навивачи, вештачко осветлување за растенијата, пумпи за вода и единици за автоматски систем за наводнување, машини за сортирање, генератори, електрични лифтови, компјутерот, сите кабли, висок и низок напон, кабелски канали, кабелски мрежи, количка за работа на растенијата, "проекти клуч во рака".

Потребна ви е дозвола за изградба на оранжерија?

По потпиешувањето на договорот, секој клиент добива безплатен комплетен “Casta Kassenbouw” статичка пресметка и сет од цртежи неопходни за добиванје на локална дозвола за градба. Тесно соработуваме со локалните архитекти кои работат за добиванје дозвола за градба.

Немате локален архитект ?

Ние можеме да ви препорачаме архитект во вашата земја со кои сме работеле и кои имаат искуство во изработка на документацијата за стаклена градина.